Bibelens Jesus

Arket som ble delt ut på en Danielsen skole, hvor Jesus sammenliknes med Muhammad ﷺ, har skapt reaksjoner. I arket opphøyes Jesus, mens Muhammad ﷺ settes i dårlig lys. Vebjørn Selbekk sa til VG 3. mai: "Det er ingenting i dette skrivet som ikke stemmer" og at han synes det er en god måte å skille Jesus og Muhammed på.

Kristne som Selbekk vet at muslimer ikke kritiserer Jesus slik de selv kritiserer Muhammad ﷺ. Det er fordi Jesus anses som en stor profet i islam. Kristne har lenge misbrukt dette "handicapet" som muslimene har, til å kritisere Muhammad ﷺ fritt.

Kristne som kritiserer islam kaster stein i glasshus. De glemmer at Jesus sa: «Den av dere som er uten synd, kan kaste den første steinen…». Datidens jøder var i hvert fall såpass ærlige at de gikk stille vekk(Johannes 8,9). La oss se hva dagens kristne gjør.

Framstillingen av Jesus i bibelen er ikke noe å være stolt av. Hvis kristne i ytringsfrihetens navn fortsetter å si stygge ting om Muhammad ﷺ, bør de vite at muslimer også kan svare med samme mynt.

Fødsel

Kristne er stolte at Maria var jomfru, og at Jesus ble født uten far, og var derfor syndfri, for det er jo faren som fører arvesynden videre… Men da er det underlig at stefaren til Jesus ønsket å skille seg fra Maria, fordi han «ikke ønsket å føre skam over henne». Det måtte faktisk en drøm til for at han skulle bli sikker på at Maria var jomfru.

5. Mos. 23,2 lyder slik: «Ingen som er født i forbudt ekteskap, skal ha adgang til Herrens forsamling. Selv ikke etterkommerne hans i tiende ledd skal ha adgang til Herrens forsamling.»

Tre kvinner i Jesu såkalte slektstavle var av meget tvilsom karakter nemlig Tamar, Rahab og Urias kone. Og mens det ennå ikke er sikkert at Jesus selv har adgang til Herrens forsamling, skal han altså frelse alle som tror på ham.

Hang med prostituerte

I Lukas 7,37-38 lar Jesus ei hore kysse føttene hans, fukte med tårene sine, tørke dem med håret sitt og smøre dem med salve.

Vindrikking

Jesu liv var ikke i henhold til hans lære. Han lærte at han ikke var kommet for å oppheve Loven. Men han trosset Loven, og laget og drakk vin.

Syndfri?

I Markus 10,18 nekter Jesus for at han er god. Verset er ganske tydelig på at Jesus ikke er Gud. Men om kristne fortsatt insisterer, har vi en ydmyk Gud faktisk…

Sinne

Ifølge Markus 11,12-14 ble guden Jesus sulten. Han fant et fikentre uten fikener, for det var ikke tiden for fikener. Da sa han til treet: «Aldri mer skal noen spise frukt av deg!»

Falsk profet

Siste vers i GT sier ganske tydelig: «Se, jeg sender profeten Elia til dere før Herrens dag kommer, den store og skremmende.» (Mal. 4,5) Elias kom aldri tilbake, og dermed er Jesus falsk ifølge bibelen. Og det hjelper lite at Jesus mener Johannes døperen er Elias, når Johannes selv nekter for det.

En snill Gud?

Jesus er jo Gud. «Gud» burde skamme seg over de grusomhetene han har begått i GT. At han plutselig blir snill-Gud og vil vende det andre kinnet til, gjør ikke opp for det han har gjort tidligere.

Forskjellsbehandling og skjellsord  

Jesus pleide å forskjellsbehandle mennesker og kalte dem for bikkjer og gris. Vi kan vel også kalle de samme personene for bikkjer og gris. Da følger vi bare Jesu tradisjon.

Slik kan man altså fortsette. Alt dette er fra bibelen og de kristnes forståelse den. Kristne som Selbekk bør lese sine egne hellige skrifter med ikke-troendes briller og feie for deres egne dører først.

Sist redigert lørdag, 07 mai 2016 13:09